NATHALIE MITOVSKI

OM NATHALIE

Nathalie Hellqvist Mitovski, född 1990 i Trellborg.
Inget mellannamn fick jag, men istället ett svenskt och ett makedonskt efternamn från mamma och pappa så jag själv skulle kunna välja vad jag ville använda. Och så har det alltid varit, fast att mamma har svårt att klippa navelsträngen ibland så har jag alltid fått välja fritt vad jag velat göra med deras trygga stöd. Med tanke på mina föräldrars ursprung så har jag automatiskt fått en stor respekt och erfarenhet av olika religioner.

I över 15år så var ishallen mitt andra hem där jag som konståkare och tränare stod både på och utanför isen. Från “istiden” så har jag fått lära mig det här med tålamod då jag tränat barn i alla åldrar, från de minsta i skridskoskolan på 2år till de mer erfarna tonåringarna. Många frisyrer, balettpass, uppvisningar, klänningar, och tävlingar senare så har jag nu lagt det bakom mig men ändå tagit med all lärdom till det jag gör idag. Frisyrerna har jag användning av till tjejerna som jag gör iordning inför balen. Uppvisningarna, jag vet nu hur viktigt det är med planering! Tävlingarna har gjort att jag förstår vad nervositet och stress innebär. Och mycket mycket mer…

Mitt intresse för fotografering startade i tonåren då jag och lillasyster blev fotograferade av en tjej som hade sin studio hemma. Det var då jag visste vad jag skulle bli när jag blev stor. Gladast av alla blev nog min mormors bror som fick någon att dela sitt fotointresse med. Jag fick ärva hans gamla kamerautrustning till en början och utan den hade det aldrig satt igång!

Efter ett år ledigt efter studenten så halkade jag in på en makeuputbildning i Malmö, det lät väl vettigt tyckte jag. Visst skulle det kunna komma till nytta ifall någon ville bli sminkad inför en fotografering. Aldrig hade jag använt mer än mascara innan dess. Det var till och med så illa att min konståkningstränare fick nypa mig i kinderna eftersom jag vägrade rouge.
Utbildningen förändrade min framtid, nu fick fotograferingen en konkurrent som valde att ta större plats än planerat.

Jag kan inte riktigt sätta ord på hur tacksam jag är för alla runtomkring mig som familj, släkt, vänner och kollegor, ni har alla gjort det möjligt för mig att leva min dröm. 

Idag har jag skaffat mig en ny kamerautrustning, mer smink och jag syns nu med både bröllopsbilder och sminkjobb i stora magasin så som i Sverige och internationellt. Jag har arbetat med makeup sedan 2010, utbildat blivande makeupartister sedan 2014, jobbat med tv och sminkat våra svenska stjärnor. Som jag beskrev mitt jobb i en intervju “när jag står i en lyxig svit med penslarna i handen så får jag nästan nypa mig i armen, får jag verkligen betalt för det här.” Kan inte riktigt se att jag någon gång skulle kunna tröttna på mitt jobb, tvärtom. För varje år blir det bara roligare och det finns miljoner sätt att kombinera det jag gör. Det är så jag funkar, med nya utmaningar och nya idéer så utvecklas jag ständigt och det finns alltid mer att lära!

En uppdatering:
Efter att ha drivit eget företag, frilansat och utbildat så behövde jag en ny stor utmaning. Sagt och gjort, 2018 startade jag bolaget Mitovski Cosmetics tillsammans med kollegan Anna som även hon har stor erfarenhet av skönhetsvärlden. Tanken är att bli ett svenskt nytt sminkmärke på marknaden som värnar om både djur & natur samtidigt som det ska kännas enkelt, lyxigt, klassiskt och unikt. Vi har en lång men otroligt rolig och spännande resa framför oss!
www.mitovskicosmetics.se

Kram
Nathalie